WandplankenArtikelen  1 - 60 van 192

Wandplanken voor uw huis - veelzijdig in gebruik

Een wandplank in de woonkamer heeft verschillende functies. Sommige wandplanken scheppen orde door extra ruimte te bieden. Andere dienen een louter decoratief doel en zijn een decoratief accent aan de wand dat het karakter van de woonkamer onderstreept. Wandplanken zijn er in verschillende vormen, kleuren en materialen, zodat u precies de juiste wandplank kunt vinden die bij uw interieur past.

Wandplanken scheppen orde door extra ruimte

Een hangplank in de woonkamer heeft het doorslaggevende voordeel dat het aan de muur wordt bevestigd en in dit opzicht zeer weinig ruimte inneemt omdat het geen plaats op de vloer nodig heeft. Er is niet veel voor nodig om het te monteren. Afhankelijk van de grootte en de belasting zijn twee of zelfs meer schroeven en pluggen of haken voldoende om een wandplank stevig aan de muur te bevestigen. Hij wordt gekenmerkt door het feit dat hij aan de voorkant open is en extra ruimte voor opslag creëert. Het voordeel is dat alle opgeslagen items zichtbaar zijn.

Wandplanken zijn er in verschillende maten, vormen, kleuren, materialen en functionaliteiten. Sommige decoreren effectief hoekgedeelten van de woonkamer, terwijl andere centraal worden geplaatst en van alle kanten kunnen worden gezien. Ze zijn verkrijgbaar als afzonderlijk stuk of als aanvulling op een dressoir in dezelfde kleur en stijl. Het meubilair biedt voornamelijk plaats aan boeken, die kunnen worden gerangschikt naar grootte of naar de kleur van hun omslag voor een extra effect. Sommige boeken hebben visueel aantrekkelijke omslagen die op kunstwerken lijken en de wandplank op indrukwekkende wijze sieren, bijvoorbeeld geïllustreerde boeken over verre landen, over kunst, geschiedenis of dieren. Maar ook vazen met en zonder bloemen, groene planten en decoratieve elementen, bijvoorbeeld beeldjes, kaarsen, lampen en sculpturen, worden op indrukwekkende wijze in een wandbord geënsceneerd. In dit geval wordt de plank een display plank. Ingelijste foto's daarentegen komen het best tot hun recht op een enkele richel onder de wandplanken.

Wandplanken in de woonkamer als decoratief element

Tegenwoordig zijn wandplanken veel meer dan alleen een plaats om boeken op te bergen. Waren ze vroeger eenvoudig en sober gemaakt van verschillende planken, tegenwoordig zijn ze naast hun functionele karakter ook decoratieve elementen die het karakter van de woonkamer onderstrepen. Zij bestaan uit één of meer legborden met dezelfde of verschillende afmetingen wat breedte, hoogte en diepte betreft. Sommige zijn rechthoekig, andere zijn kunstig gebogen. Bij sommige modellen zijn de legborden boven elkaar geplaatst, bij andere onder elkaar. Sommige hebben een achterwand, terwijl andere wandplanken voor de woonkamer het zicht op de muur openen. Er zijn ook grotere versies die verschillende verstelmogelijkheden in hoogte en breedte bieden in verschillende afmetingen. Geen twee modellen zijn gelijk, dus ze voldoen aan individuele woonwensen.

Hangplanken voor de woonkamer - verschillende kleuren en materialen

Wandplanken zijn gemaakt van verschillende materialen, zodat ze niet alleen verschillen qua vorm en functionaliteit, maar ook qua kleuren. Een wandplank in de woonkamer, bijvoorbeeld, kan van massief hout worden gemaakt. Maar er zijn ook wandplanken die gemaakt zijn van MDF-platen en er zeer elegant uitzien als wandplank in wit - hoogglans of mat. Modellen van metaal onderstrepen een woonkamer ingericht in industrieel design. Een wandplank in industrieel design overtuigt door zijn moderne en rechtlijnige look. De oppervlakken zijn meestal zwart of grijs en worden gekenmerkt door het feit dat zij zeer slijtvast, ongevoelig en lichtecht zijn.

Daarentegen zijn er wandplanken van hout, die er door de houtnerven heel edel en uniek uitzien en heel goed passen bij een woonkamer die met houten meubelen is ingericht. Houten wandplanken zijn ook geschikt om de inrichtingsstijl van een woonkamer te onderstrepen, bijvoorbeeld een interieur in landhuisstijl. Dienovereenkomstig zijn er ook landhuis-wandplanken in een warme groene, witte of natuurlijke afwerking.

De houtsoorten die de voorkeur genieten voor houten wandplanken zijn acacia, sheesham, grenen en eiken. Acaciahout is een zeer bestendige houtsoort die wordt gekenmerkt door een lange levensduur. Eikenhout heeft ook een zeer goede duurzaamheid, die een wandplaat met zijn mooie en gelijkmatige structuur nog mooier maakt. Dennenboom daarentegen is een naaldboom waarvan het hout licht van tint is en een opvallende, donkere nerf heeft. Als u van iets bijzonders houdt, kies dan voor meubelen van sheesham, een houtsoort die nog maar zelden voor wandplanken wordt gebruikt.

Aanmelden voor geregistreerde klanten
Wachtwoord vergeten
Nieuw hier? Nu registreren