BoekenkastenArtikelen  1 - 35 van 35

Boekenkast: decoratieve ereplaats voor uw boeken

Boekenkasten behoren tot de belangrijkste meubelstukken voor stijl-bewuste boekenwurmen. Ze dienen als nette opbergplaatsen voor uw verzamelingen en kunnen zelfs als ruimteverdeler worden gebruikt. Of het nu gaat om slanke staande boekenkasten, praktische boekenkasten met lades of elegante boekenkasten met glazen deuren: bij Lomado.nl vindt u het juiste meubel om uw favoriete boeken in op te bergen.

Voordelen van boekenkasten: stabiliteit en structuur

Voor wie boeken iets betekenen, wil ze goed opbergen. Veel boekenliefhebbers hechten er belang aan dat hun favorieten veilig en in een gewenste structuur worden opgeborgen. Waarom zou u kunstboeken van hoge kwaliteit, eerste edities en collector's items niet op een visueel aantrekkelijke manier presenteren in uw woonkamer? In tegenstelling tot open kasten, hebben boekenkasten een stevige achterwand. Ze zijn zo ontworpen dat ze bij vele moderne inrichtingsstijlen passen. Verschillende varianten met open en gesloten vakken nodigen uit om niet alleen boeken te presenteren, maar ook andere decoratieve elementen zoals verzamelfiguurtjes, mooi ingelijste foto's of kleine potplanten.

Individuele keuze van het juiste model

Welke boekenkast het beste bij uw interieurstijl past, hangt natuurlijk af van de grootte van uw huis en het aantal boeken dat u wilt opbergen. Misschien is een smalle staande plank of een kleine stellingkast voldoende voor uw doeleinden. Uw woonkamer wordt een bibliotheek als u uw uitgebreide boekenverzameling in een boekenkast met laden zet die tot aan het plafond reikt. Witte boekenkasten met glazen deuren houden kostbare verzamelobjecten stofvrij en creëren een luxueuze sfeer in de woonruimte.

Een klassieker voor uw woonkamer: De boekenkast in het wit

Witte boekenkasten in landhuisstijl passen harmonieus in bijna elk interieur. De sobere vormgeving van een eenvoudig model laat kleurrijke boeken en decoratieve elementen de overhand krijgen. Praktische zaken zoals kaarsen, servetten of onderzetters kunnen discreet worden opgeborgen in extra laden.

Open of gesloten boekenkast in landhuisstijl

Bij Lomado.nl kunt u kiezen uit boekenkasten voor de woonkamer die open of gesloten zijn. In het rek geïntegreerde kastdeuren en laden kalmeren de visuele indruk in het algemeen en vestigen de aandacht op enkele, open gepresenteerde voorwerpen. In een open kast is uw boekenverzameling altijd binnen handbereik. Let er echter wel op dat uw favoriete boeken dan ook zichtbaar zijn voor bezoekers. Naast non-fictie boeken en romans kunt u ook prachtige geïllustreerde boeken en decoratieve voorwerpen naar uw eigen smaak inrichten. Tip: Kies afzonderlijke geïllustreerde boeken en plaats ze met de omslag naar voren. Zo legt u kleuraccenten en oogt de open structuur van uw kast optisch rustiger.

U bezit boeken die niet bedoeld zijn voor de ogen van de gasten? Of het nu speciale romans, films of andere persoonlijke verzamelobjecten zijn: U kunt discreet opbergen wat niet te zien is achter kastdeurtjes. Nog een praktisch voordeel voor wie niet graag schoonmaakt: In gesloten kasten hoopt zich minder stof op.

Een schoon ding: boekenkasten met glazen deuren

Vitrinekasten passen perfect bij verschillende woonstijlen. Een boekenkast in de woonkamer met deuren van doorzichtig glas beschermt kunstboeken en eerste drukken van hoge kwaliteit en stelt u en uw bezoekers in staat ze in alle rust te bekijken. Oppervlakken in zacht wit geven de planken een tijdloze uitstraling. Geïntegreerde verlichting presenteert uw schatten op passende wijze. Tip: Kies voor uw boekenkast alleen decoratieve elementen uit één kleurfamilie voor een smaakvol ontwerp.

Jong leven: Legplank kasten in vintage stijl

Niet elke kamer kan hoge boekenkasten verdragen. Voor lage plafondhoogtes zijn halfhoge legplank kasten ideaal. Een highboard in vintage-stijl combineert legplanken met laden en klepdeuren. De mix van metalen frame en antiek hout ziet er stoer en trendy uit. Of het nu stapels boeken zijn, ongewone vazen of mini vetplantjes: Hier kunt u inrichten zoals u wilt en uw privéschatten onzichtbaar opbergen.

Ontdek boekenplanken of boekenkasten

Bent u op zoek naar het perfecte meubelstuk voor uw boekenverzameling? Laat u inspireren in onze online shop en bestel nu hoogwaardige meubelen bij Lomado.nl.

Aanmelden voor geregistreerde klanten
Wachtwoord vergeten
Nieuw hier? Nu registreren